Omgeving

Rustpunt Groote Heide is gelegen aan de rand van het pittoreske dorpje Heeze. Heeze is landelijk ook wel bekend door de Brabantsedag.

.

Brabantsedag

De Brabantsedag is een jaarlijks terugkerende culturele manifestatie die gehouden wordt te Heeze. Tijdens deze manifestatie worden aspecten van de cultuur en folklore van Noord-Brabant getoond. Het evenement wordt georganiseerd door de stichting Brabantse Dag. Hoogtepunt van deze manifestatie is de cultuurhistorische optocht die plaatsvindt op de laatste zondag van de maand augustus. Deze optocht is elk jaar georganiseerd om een bepaald thema, zoals: bijgeloof, van houen en trouwen, vreemd volk in Brabant, enzovoort. De optocht bestaat uit een achttiental praalwagens. Naast een optocht is er ook een meerdaags festival, dat diverse folkloristische activiteiten en tentoonstellingen omvat. Aan optocht en festival doen jaarlijks ongeveer 2.000 figuranten mee.

http://www.brabantsedag.nl/
Kasteel Heeze

Ook is een bezoek aan kasteel Heeze een aanrader. Kasteel Heeze is een van de belangrijkste rijksmonumenten van Nederland. Onder andere vanwege de unieke ligging van het geheel omgrachte kasteel, temidden van een prachtig natuurlandschap in de nabijheid van de Strabrechtse heide en de veelal 18de eeuwse inrichting van het Kasteel, die door de eeuwen heen intact is gebleven.

http://www.kasteelheeze.nl/
Schaapskooi

Vindt u het mooi om pas geboren lammetjes te zien dan is de Schaapskooi de Plaetse een mooie plek om te bezoeken. Ruim 300 schapen vinden hier hun onderdak. Heeze telt een aantal oude langgevelboerderijen en schilderachtige buurtschappen. De schapen trekken van hieruit over de heide en doen aan ecologisch beheer. De herder weet er alles over te vertellen. In het voorjaar trekt Lammetjesdag vele bezoekers.

Schaapskooi Heeze
Sauna en Wellness 'Thermen Geldrop'
Deze thermen kent een grote diversiteit aan sauna en wellnessfaciliteiten. Een heerlijke plek om in rust te genieten.
http://www.thermengeldrop.nl
Overige informatie

VVV Heeze- Leende http://www.vvvheeze-leende.nl/

Vereniging Recreatie en Tourisme http://www.v-r-t.nl/index.html

Fietsroutes http://www.fietsen.123.nl/

Fietsroute planner http://www.fietsrouteplanner-zuid.nl/

Gemeente Heeze http://www.heeze-leende.nl/

Jorine's Theetuin http://www.jorinestheetuin.nl/